FOTOWEEKEND

OKTOBER 2019

Het fotoweekend van oktober 2019 was een enorm succes! We hadden onwijs gave modellen en locaties. Een beleving om niet snel te vergeten. 

Nadat iedereen was aangekomen in het vakantiehuis in Drenthe hebben we eerst iets warms gegeten. Na zo'n lange reis naar Drenthe krijg je namelijk behoorlijke trek. Na een warme hap met z'n alle gegeten te hebben, toverde we de eetruimte op tot een workshop ruimte. De lange eettafel werd voorzien van cheatsheets, notitie blaadjes, pennen, fotohalsters en natuurlijk wat lekkers te eten en te drinken. 

Het eerste leerzame onderdeel van het weekend kon beginnen. In zo'n anderhalf uur vertelde ik en Zoë alle in's en out's over wat je van paardenfotografie moet weten om de volgende dag mooie plaatjes te kunnen schieten. Niet alleen het handmatig instellen van de camera en het positioneren van de modellen kwam aan bod, maar ook een stukje over het ontwikkelen van je eigen stijl en het doorgroeien op Instagram werd niet over geslagen. 

Na dit leerzame uurtje werd er nog even gekletst over paardenfotografie op de bank bij de kachel. Fotograferen kan soms een eenzaam beroep zijn daarom vind ik het onwijs gezellig om andere fotografen te ontmoeten. Ik zie mijn mede fotografen daarom echt als collega's en vrienden en niet als concurrent. Je zal mij bijna nooit alleen zien fotograferen, omdat ik het gewoon onwijs gezellig en leerzaam vind om dit te delen met andere fotografen.

De volgende dag was het tijd om de theorie van de vorige avond in de praktijk te brengen. De dag stond vol gepland met het fotograferen van zeven heel diverse modellen. Voor elk model hadden we een locatie uitgezocht die het beste pasten bij de sfeer die we wilde creëren. Wat deden de modellen het enorm goed. Tijdens het fotograferen was er tijd voor het stellen van vragen en voor persoonlijke begeleiding. We hadden deze dag ook enorm geluk met het weer. wanneer je iets ver van te voren organiseert is het altijd de vraag of het weer mee zit. Gelukkig hadden de weer goden geluisterd naar onze gebeden en gaven ons geweldig fotografeer weer. Hier en daar kwam het zonnetje door wat voor sfeervol tegenlicht zorgde. 

Toen we het laatste model gefotografeerd hadden keerde we terug naar het vakantiehuis. Hier konden de cursisten even bij komen van het fotograferen. Mijn lieve mama zorgde voor het eten en de organisatie, hierdoor verliep alles heel soepel. Het eten werd bereid door mijn moeder en een paar deelnemers die aanboden om ook te helpen. Super lief!  Na de maaltijd stond er niks meer op het programma voor die dag. De meesten gingen uitrusten of te foto's bekijken die ze hadden gemaakt. Wat zaten er nu al mooie tussen! De meeste gingen die avond al vroeg naar bed om fris te zijn voor de volgende dag.

De laatste dag stond in het teken van het nabewerken van de foto's. Zoë en ik lieten beiden onze workflow zien in Adobe Photoshop CC hoe we tot ons uiteindelijke resultaat komen. Zoë heeft een donkere en mysterieuze stijl en ik een lichte, romantische en kleurrijke stijl. Door deze verschillen konden we goed laten zien dat dezelfde technieken kunnen leiden tot een ander resultaat. Na de uitleg was het tijd voor de cursisten om zelf aan de slag te gaan. Nieuwe technieken die ze hadden geleerd werden toe gepast. Wanneer iemand vast liep of vragen had werd er uitgebreid antwoord gegeven en geholpen, zodat ze het resultaat bereikte die ze voor ogen hadden. 

Een zeer gelaagd weekend dus! Iedereen was heel enthousiast en deed leuk mee. Er zijn geweldige platen uitgekomen van een ander niveau. Erg leuk om te zien! Het tweede weekend is al in de maak. Twijfel je nog over of je wilt deelnemen aan het volgende weekend? Lees dan hieronder de ervaringen van de deelnemers of bekijk de resultaten van het fotoweekend. 

Groepsfoto van het fotoweekend oktober 2019

Resultaten van Sanne van Dee - Equishoots

Resultaten van Zoë ter Braake - ZoeB.photography

Resultaten van de cursisten: Dionne Bouma, Susan Elbert, Mirna Tielen en Pascalle Wijnands

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE

© 2019 by Equishoots - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden